Кличко показав, як у лікарнях облаштовують кисневі траси для хворих на COVID-19 (фото)

Сьогодні в столиці з 6050 ліжок для "ковідних" хворих, 88% уже оснащені системою подачі кисню
Кличко показав, як у лікарнях облаштовують кисневі траси для хворих на COVID-19 (фото)
Хворі на коронавірус під киснем Фото: kyivcity.gov.ua
4 Листопада 2021, 12:21
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що столичні медзаклади, де лікують хворих на COVID-19, щодоби використовують загалом від 35 до 45 тонн кисню. Він показав, як у лікарнях облаштовують кисневі траси.

Як повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, на відео Київська міська клінічна лікарня №12, інфекційне відділення якої розраховане на 500 ліжок.

За словами мера, місто сьогодні робить все можливе, щоб зупинити стрімке розповсюдження коронавірусу. А також – аби забезпечити лікарні та медичний персонал всім необхідним обладнанням, матеріалами та медикаментами.

Серед пріоритетних завдань – безперебійне забезпечення відділень, що приймають хворих на COVID-19, киснем. Іще перед першою хвилею пандемії ми розпочали облаштовувати в опорних лікарнях централізовані системи подачі кисню до ліжок. Та встановлювати на території медзакладів великі резервуари для рідкого кисню. Бо кожне ліжко з киснем – це врятоване життя пацієнта, – наголосив Кличко.

За його словами, сьогодні в столиці з 6050 ліжок, підготовлених для лікування "ковідних" хворих, 88% уже оснащені системою подачі кисню. На це кошти виділяє і місто, і держава. Київ отримав 54 мільйони гривень на ремонт та встановлення кисневих трас в медзакладах.

Сьогодні міські лікарні щодоби використовують загалом від 35 до 45 тонн кисню. За словами лікарів, це майже втричі більше, ніж під час попередньої хвилі вірусу. І це – колосальні обсяги. Тому ми працюємо, щоб постійно поповнювати запаси кисню, - додав мер.

Нагадаємо, що через різке погіршення ситуації з ковідом, в Києві з 1 листопада діятимуть карантинні обмеження "червоної" зони.

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" повідомило, як працюватиме столична підземка під час посилення карантину з 1 листопада. А з 1 листопада столичні школярі не повернуться за парти, а перейдуть на дистанційне навчання.

Читайте також наш матеріалВ Україні посилили карантин: хто в "червоній" зоні та що заборонено 

Читайте також