Колаборант Царьов розповів, що за часів Януковича існував план розколу України та пожиттєвої узурпації влади

Очікувалося, що західні області відділяться від України
Головне
Колаборант Царьов розповів, що за часів Януковича існував план розколу України та пожиттєвої узурпації влади
Олег Царьов, фото Ірина Венедіктова
13 Березня 2023, 14:30
читать на русском

За часів Януковича існував "план розвалу України". Янукович збирався переписати Конституцію так, щоб завжди залишатися президентом України, і таким чином спровокувати західні області України на сепаратизм.

Про це у Facebook розповів журналіст Денис Казанський.

Нардеп-зрадник Олег Царьов в інтерв'ю російським ЗМІ розповів, що згідно з планом очікувалось, що західні області "збунтуються після такої узурпації влади, і Янукович не заважатиме їхньому відділенню".

"Я тримав у руках документ, розроблений аналітиками Партії регіонів, де розглядався сценарій довічного президентства Януковича. Два президентські терміни, зміна Конституції, ще два терміни... І єдина загроза втіленню цих планів у життя бачилася одна: Західна Україна завжди розхитуватиме ситуацію на території всієї країни і зробить усе, щоб не дати такий сценарій реалізувати. І тоді намалювався план, згідно з яким Тягнибок, який отримував гроші в тому числі і з каси Партії регіонів, став би виступати за сепаратизм, за відокремлення низки західних областей в автономне утворення, яке не підтримує центральну владу. Ну, а центральній владі довелося б "скрепя сердце" погодитися", - розповів Царьов.

Казанський наголосив, що це фактично зізнання у тому, що Янукович та його команда справді були російською агентурою, і мали чіткий план знищення України.

"Одним своїм визнанням Царьов повністю виправдав необхідність Майдану і підтвердив, що українці не мали іншого виходу, окрім як виходити на Майдан і захищати свою країну від злочинців, які мали намір її розвалити. Майже 10 років російська пропаганда доводила, що Майдан був державним переворотом, нібито Майдан спровокував війну, а якби Майдану не було, то Янукович би сам згодом пішов, і все було мирно і добре. І ось Царьов кількома фразами зруйнував цю брехню. ...

Як бачимо, після приходу Януковича до влади мирного сценарію для України вже не було. Просто до Майдану Росія за допомогою Януковича планувала захопити всю країну, крім західних областей. А після Майдану змогла захопити лише Крим та частину східних регіонів", - підсумував журналіст.

Нагадаємо, у Києві судді присудили колишньому народному депутатові (4-7 скликань ВР) з Партії регіонів Олегу Царьову 12 років ув'язнення.

Читайте також