Колишня ОПЗЖ запропонувала дистанційне голосування в Раді під час війни

Європейська Солідарність виступає проти законопроєкту
Головне
Колишня ОПЗЖ запропонувала дистанційне голосування в Раді під час війни
Верховна Рада Фото: сайт парламенту
31 Травня 2022, 13:13
читать на русском

Колишня ОПЗЖ запропонувала законопроєкт про дистанційне голосування під час війни.

Про це повідомила нардепка від ЄС Ірина Геращенко в Facebook.

Зненацька в пропозиціях роботи парламенту знову вигулькнув законопроєкт про дистанційне голосування. Його з маніакальним упорством намагаються протягти правляча партія, не проти залишки ОПЗЖ, що теж показово. Дистанційне голосування під різними соусами нав’язують суспільству вже 2 роки. То під приводом COVID, потім активізували ці спроби з початком повномасштабної агрес ії, тепер знову розповідають про повітряні тривоги, загрози і тд, - сказала Ірина Геращенко.
Вона зазначила, що Європейська Солідарність проти цього рішення, оскільки ЗСУ воюють не дистанційно, а парламент приймає іноземних гостей, які не бояться приїжджати.

Ми розглядаємо спробу нав’язати дистанційне голосування як остаточну втрату суб’єктності ВР і підготовку до просування ідеї електронного голосування на виборах. Бо в деяких головах майбутні вибори вже важливіші за закінчення війни і перемогу. Ми вважаємо, що дистанційне голосування в парламенті - це ще один крок до диктатури. І тому будемо категорично проти таких ініціатив, - додала вона.

Нагадаємо, 20 березня 2020 року Руслан Стефанчук спільно з народним депутатом із парламентської фракції "Слуга народу" Миколою Стефанчуком зареєстрували у парламенті законопроєкт №3250 "Про підстави та порядок проведення пленарних засідань Верховної Ради України та засідань комітетів Верховної Ради України в режимі відеоконференції на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)". Цей документ визначав підстави та порядок проведення пленарних засідань парламенту та комітетів у режимі відеоконференції протягом двох місяців. Однак 1 вересня того ж року проєкт закону було знято з розгляду.

А в грудні 2021 року Стефанчук повернувся до ідеї впровадження дистанційного голосування в парламенті. Такий формат потрібен у разі загострення ситуації з COVID-19 або можливої збройної агресії.

Читайте також

1