Комітет ВР з питань прав людини підтримав призначення Лубінця на посаду омбудсмана

Новим уповноваженим Лубінець стане у липні
Важливо
Комітет ВР з питань прав людини підтримав призначення Лубінця на посаду омбудсмана
Дмитро Лубінець Фото: facebook.com/dmytro.lubinets
27 Червня 2022, 13:50
читать на русском

Парламентський комітет з питань прав людини одноголосно рекомендував Верховній Раді призначити члена депутатської групи "За майбутнє" Дмитра Лубінця новим омбудсменом.

Про це повідомив заступник голови комітету Руслан Горбенко у Фейсбуці.

Комітет із сумом одноголосно рекомендує Дмитра Лубінця на посаду Уповноваженого ВРУ з прав людини. Із сумом, тому що працює Дмитро так, що його не хочеться відпускати. Дипломатично, професійно, сміливо, з повагою та уважністю до деталей, - написав Горбенко.

Сам Лубінець, який очолює парламентський комітет з питань прав людини, у Фейсбуці підтвердив рішення про призначення:

Мабуть, сьогодні відбулося крайнє засідання Комітет Верховної Ради України з прав людини, яке я провів у статусі голови. Дякую своїм колегам, членам комітету, за високу довіру, що підтримали мою кандидатуру на посаду Уповноваженого з питань прав людини, висунуту головою ВРУ Русланом Стефанчуком. Це рішення спікера - заслуга всього комітету, за його ефективну діяльність. Адже з найпершого дня ми показали, як може і повинен працювати парламентський комітет, - написав він.

Він зазначив, що у разі позитивного голосування у сесійній залі "традиція співпрацювати з Офісом Уповноваженого обов'язково продовжиться".

Раніше народний депутат Ярослав Железняк повідомляв, що голосування за нового омбудсмена парламент проведе у липні.

Дмитро Лубінець – народний депутат України 8-го скликання (від "Блоку Петра Порошенка") та 9-го скликання (позапартійний). У 2019 році пройшов до Верховної Ради як безпартійний самовисуванець по округу № 60 (Донецька область) і став членом депутатської групи "За майбутнє".

Нагадаємо, 31 травня Верховна Рада звільнила з посади омбудсмена по правах людини Людмилу Денісову. 21 червня голова ВРУ Руслан Стефанчук повідомив, що народний депутат Дмитро Лубінець може замінити Людмилу Денісову на цій посаді.

Читайте також