Рада звільнила з посади омбудсмена по правах людини Денісову

Депутати вважають, що Денісова не виконувала своїх повноважень від початку війни
Головне
Рада звільнила з посади омбудсмена по правах людини Денісову
Людмила Денісова (фото: Telegram)
31 Травня 2022, 15:02
читать на русском

Верховна Рада звільнила з посади омбудсмена по правах людини Людмилу Денісову.

На засіданні 31 травня таке рішення підтримали 234 народних депутати, повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

Призначення на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини 31 травня не було.

30 травня стало відомом, що депутати Верховної Ради планують висловити недовіру за порушення присяги омбудсмену з прав людини Людмилі Денісовій. 31 травня народні депутати зібрали необхідну кількість підписів для висловлення їй недовіри.

Народний депутат з фракції "Слуга Народу" Павло Фролов назвав причини звільнення Денісової. За його словами, від початку війни та великих страждань українців вона майже не виконувала своїх повноважень щодо організації гуманітарних коридорів, захисту та обміну полонених, протидії депортації людей та дітей з окупованих територій, іншої правозахисної діяльності. Всі ці питання фактично вимушено робила Ірина Верещук.

Незрозуміла концентрація медійної роботи омбудсменки на багаточисельних деталях "сексуальних злочинів, вчинених у неприродний спосіб" та "зґвалтуваннях дітей" на окупованих територіях, які не могла підтвердити доказами, лише шкодила Україні та відвертали увагу світових ЗМІ від дійсних потреб України, - зазначає Фролов.

При цьому тривалий час після 24 лютого чинна Уповноважена Верховної Ради з прав людини провела за кордоном, але не в росії чи білорусі, де її статус та повноваження могли б допомогти полоненим, депортованим та потерпаючим від окупації мешканцям Херсонщини, а у Давосах, Віднях, Варшавах та інших теплих спокійних західних європах.

Читайте також

1