Корбан підтвердив зустріч з конгресвумен Спартц у Дніпрі: про що говорили

Це була його перша зустріч зі Спартц
Корбан підтвердив зустріч з конгресвумен Спартц у Дніпрі: про що говорили
Геннадій Корбан Фото: https://www.facebook.com/nabrok.military
10 Серпня 2022, 10:50
читать на русском

Голова Штабу тероборони Дніпра Геннадій Корбан, якого позбавили українського громадянства, підтвердив зустріч у Дніпрі з конгресвумен США від Республіканської партії Вікторією Спартц.

Про це Корбан розповів в інтерв'ю BBC.

Я зустрічався з Вікторією Спартц один раз, коли вона була проїздом у Дніпрі, вона їхала із Запоріжжя і проїжджала через Дніпро, бо дорога лежить через Дніпро. І, справді, вона відвідала штаб оборони…

Ми говорили переважно про те, як потрібно комплектувати бойові бригади озброєнням. І як треба складати заявки, бо знову ж таки некомпетентність якихось чиновників у Міністерстві оборони, некомпетентність якихось військових, які, може, і не повинні бути в цьому компетентні, у Генеральному штабі – я не називаю прізвища, тому що я їх навіть не знаю, - сказав він.

За словами Корбана, Спартц пояснила йому, що озброєння постачається під завдання – під конкретну бригаду, яка тримає певну ділянку фронту, і має воєнні завдання.

Корбан каже, що підхід до виділення зброї поділяв. Проте наголошував, що сам він "настільки не впливає на цей процес", що це прерогатива Міністерства оборони і Генштабу ЗСУ.

Я з нею не обговорював Офіс президента, я не обговорював якихось людей, які працюють в Офісі президента, я не обговорював обстановку в країні, я не обговорював внутрішньополітичні питання, я навіть, чесно кажучи, спочатку не знав, з якої вона партії, - додав Корбан.

Це була його перша зустріч зі Спартц, і він "взагалі раніше ніколи не зустрічався з американськими політиками", пояснив голова Штабу тероборони Дніпра.

Він запевнив, що до цього не мав жодної комунікації та зустрічей зі Спартц.

Корбан прокоментував позбавлення себе українського громадянства та однією з причин назвав чутки, що він що нібито мав "якісь численні контакти" зі Спартц.

Нагадаємо, що перша українка в Палаті представників Конгресу США Вікторія Спартц 8 липня публічно заявила, що подала президенту США Джо Байдену листа щодо нібито зв'язків очільника Офісу президента України Андрія Єрмака з Кремлем. Сталося це на тлі підготовки у США до проміжних виборів.

Спартц також порушила питання про нібито існуючі ризики того, що західна зброя, яку передають Україні, може потрапити до рук торговців зброєю і опинитися в інших країнах.

Більше читайте у матеріалі: Спроба викрити росагента чи гонитва за рейтингом: що означають заяви Спартц щодо Єрмака

Читайте також