Корнієнко пояснив, чому не зміг поєднувати роботу в парламенті з головуванням у партії

Він хоче зосередитися на парламентській роботі
Корнієнко пояснив, чому не зміг поєднувати роботу в парламенті з головуванням у партії
Олександр Корнієнко Фото: УНІАН
22 Листопада 2021, 13:48
читать на русском

Заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко не зміг поєднувати роботу в парламенті з головуванням у партії через те, що посада віцеспікера забирає багато часу.

Про це повідомив Олександр Корнієнко, передає Фокус.

Я на власні очі побачив, що таке Верховна Рада, як вона працює, не з зали засідань як депутат, а з президії. Стало зрозуміло, що багато речей, які з зали здавалися дрібницею, на яку вистачить 5 хв на день, насправді потребують пів дня. У таких умовах треба робити вибір. Це перша причина, - сказав Олександр Корнієнко.

Також він зазначив, що Верховна Рада та партія - це два різних проєкти. Зокрема, ВР потребує реформування, а партія "Слуга народу" - партійного будівництва.

Проте віцеспікер залишається рядовим членом партії. Також він не відмовиться, якщо його делегують у політраду. Корнієнко хоче більше зосередитися на роботі в парламенті.

У парламенті потрібні свої люди зі СН, так вийшло, що ми з паном Русланом Олексійовичем (досьє Руслана Стефанчука) є членами партії. Це непогано, коли партія влади бере відповідальність за різні історії: у нас є міністр у політраді, віцепрем'єр Федорів, знаю, що Денис Анатолійович (досьє Дениса Шмигаля) має бажання активніше долучитися до роботи партійної, скоро будуть новини на цю тему, - додав Корнієнко.

Нагадаємо, 8 листопада перший заступник спікера Верховної Ради України Олександр Корнієнко вирішив залишити посаду голови політичної партії "Слуга народу".

Читайте також