Котів і собак доведеться вакцинувати від коронавірусу – вчені

Котів і собак можливо доведеться щепити, щоби зупинити Covid-19
Котів і собак доведеться вакцинувати від коронавірусу – вчені
Собака (Фото: pexels)
5 Лютого 2021, 01:00
читать на русском

Котів і собак, можливо, доведеться вакцинувати проти Covid-19, щоб зупинити поширення коронавірусу.

Про це пише видання Independent.

Коронавірус може заразити велику кількість різних домашніх тварин, включаючи котів, собак, норок, заявили експерти з Університету Східної Англії (UEA), дослідницького центру в Норвіч, Інституту Ерлхема і Університету Міннесоти.

У редакційній статті журналу Virulence вони попередили, що постійна еволюція вірусу у тварин з подальшим передаванням людині "має значний довгостроковий ризик для здоров'я населення".

Не виключено, що вакцинація деяких видів домашніх тварин може ... бути необхідною для стримування поширення інфекції, - писали вони.

Читайте також

Нагадаємо, першою країною в Європі, на території якої у норок знайшли мутацію COVID-19, стала Данія.

Уряд Данії ухвалив рішення про знищення всіх норок на фермах для запобігання поширенню мутованого COVID-19. Прем'єр-міністр країни Метте Фредеріксен наголошувала, що новий коронавірус послаблює здатність до утворення антитіл, тому необхідні рішучі дії.

Пізніше Управління ветеринарії та харчових продуктів Данії повідомило, що всі норки, заражені новим коронавірусів, знищені.

Влада Данії вже визнала помилковим наказ про вбивство всіх норок в країні. Через цю ситуацію міністр сільського господарства Могенс Єнсен повідомив, що йде у відставку.

Згодом влада країни заявила, що завдяки знищенню всіх норок в семи муніципалітетах на півночі вдалося викорінити мутований коронавірус.

У грудні 2020 року влада Данії вирішила ексгумувати чотири мільйони норок, які були вбиті на звірофермах і поспіхом поховані на військовому полігоні після випадків зараження цих тварин штамом коронавірусу SARS-CoV-2.

1