Кравчук розповів, як новий президент США може захистити Україну

Санкції проти Росії можуть бути посилені
Кравчук розповів, як новий президент США може захистити Україну
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
1 Лютого 2021, 08:33
читать на русском

Перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук розповів, на яку допомогу з боку США може розраховувати Україна.

За його словами, після розмови президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена з лідером Росії Владіміром Путіним, стало зрозуміло, що Штати підтримуватимуть суверенітет і незалежність України.

Байден дуже чітко й системно, як сказали в Офісі президента, ідеально висловився щодо України. Що Україна суверенна незалежна держава, що Штати підтримуватимуть суверенітет і незалежність України, і що це буде головним напрямком зовнішньої політики США стосовно України, - сказав Кравчук в ефірі "Україна 24".

Читайте також

Він також нагадав, що свого часу Байдена, коли він приїжджав до України й виступав у парламенті, то "розставив всі акценти":

Там не було жодного сумніву в тому, що особисто він і Демократична партія стоять на позиції захисту суверенітету і територіальної цілісності України.

Кравчук також розповів, які саме кроки може зробити влада США.

За його словами (досьє Кравчука), санкції проти Росії "вийдуть за межі фізичних осіб" та стануть санкціями проти структур:

Це можуть бути фінансові санкції. Йде розмова про те, що можуть бути санкції щодо виведення Росії з банківської системи, тобто (мова йде. - Ред.) про дуже широкі санкції.

Також, на його думку, на Росію вчинятиметься політичний та дипломатичний вплив.

У мене переконання, що США підтримають пропозицію України, щоб у Нормандську четвірку був введений представник Сполучених Штатів. Я бачу чітку, зрозумілу й послідовну позицію про захист України. І санкції, і зброя, політичний тиск. Росію треба змусити діяти в рамках міжнародного права, — сказав він.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден провів першу телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Як повідомляється на сайті Білого дому, під час розмови президент США висловив підтримку щодо суверенітету України.

1