КСУ працюватиме в режимі онлайн через COVID-19 у суддів

Робиться це із метою недопущення поширення захворювання
КСУ працюватиме в режимі онлайн через COVID-19 у суддів
Конституційний суд України
12 Листопада 2020, 21:25
читать на русском

В Конституційному Суді України зафіксовано окремі попередні діагностування захворювання на COVID-19 у декількох суддів, тому суд переходить на дистанційний режим.

Про це повідомляє сайт КСУ.

Наразі в Конституційному Суді України зафіксовано окремі попередні діагностування захворювання на COVID-19 декількох суддів. У зв’язку з цим, з метою недопущення поширення захворювання судді працюють у дистанційному режимі. Жодних судових засідань за участі суддів, у яких діагностовано захворювання чи його ознаки, не відбувалося, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, що представник президента у Конституційному суді України Федір Веніславський підтвердив, що декілька суддів відмовляються брати участь у засіданнях.

За його словами, судді відмовляються брати участь у засіданнях до врегулювання політичної кризи, пов'язаної зі скасуванням ст. 366-1 ККУ і відміни контрольних повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Про ситуацію читайте більше у нашому матеріалі: КСУ проти всіх: що тепер буде з е-декларуванням.