Веніславський: частина суддів КСУ відмовляються брати участь у засіданнях

Судді відмовляються брати участь у засіданнях до врегулювання політичної кризи
Головне
Веніславський: частина суддів КСУ відмовляються брати участь у засіданнях
Конституційний Суд України (фото: КСУ / Facebook)
12 Листопада 2020, 14:18
читать на русском

Представник президента у Конституційному суді України Федір Веніславський підтвердив, що декілька суддів відмовляються брати участь у засіданнях.

За його словами, судді відмовляються брати участь у засіданнях до врегулювання політичної кризи, пов'язаної зі скасуванням ст. 366-1 ККУ і відміни контрольних повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Читайте також

Відповідаючи на запитання "Радіо Свобода", чи відповідає дійсності інформація, що роботу КС блокують судді, орієнтовані на Офіс президента, Веніславський сказав: "Немає суддів, орієнтованих на Офіс президента".

Є судді, які розуміють негативні наслідки діяльності Конституційного суду, які розуміють, що в таких умовах працювати суд не може і ухвалювати рішення і тому вони, дійсно, сказали, що доки не буде вирішена ця політична криза, ми не вважаємо за потрібне брати участь у засіданнях Конституційного суду, - зазначив він.

Читайте також

Днями стало відомо, у яку суму державі обходиться утримання одного судді КСУ - за 10 місяців на виплату зарплати одного судді КСУ витрачено близько 2,5 млн.

Нагадаємо, 10 листопада КС вчергове відклав розгляд справ через відсутність кворуму. Із 18 суддів у КС працює 15, для проведення засідання необхідний кворум із 12 суддів.

2 листопада група народних депутатів кількох фракцій на чолі з Разумковим зареєструвала законопроєкт №4304 "Про відновлення дії окремих положень Закону України "Про запобігання корупції" та Кримінального кодексу України". Документ передбачає внесення змін до Закону "Про запобігання корупції", якими пропонується відновити права НАЗК.

Читайте також наш матеріал: Державний колапс: чим небезпечний законопроєкт Зеленського про КСУ.

1