Кулеба назвав Путіна "майстром розпалювати страхи" і окреслив модель його поведінки

Російський президент з роками виробив чітку модель поведінки
Головне
Кулеба назвав Путіна "майстром розпалювати страхи" і окреслив модель його поведінки
Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
17 Січня 2022, 05:10
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав президента Російської Федерації Володимира Путіна "майстром розпалювати страхи" і окреслив чітку його модель поведінки.

Про це Кулеба розповів в інтерв’ю Bild.

Путін з роками виробив чітку модель поведінки: спочатку він створює проблеми і кризи, а потім запрошує інших обговорити та вирішити їх з ним. І зрештою сам пропонує рішення, які вимагають поступок від його опонентів, - зазначив міністр.

За його словами, єдине, що зупиняє Путіна - це мова сили. Тому важливо та необхідно продовжувати  дипломатичний шлях вирішення конфлікту.

Президент Путін зупиняється лише там, де його зупиняють, він розуміє лише мову сили. Наша сила — наша єдність, і ми повинні працювати разом... Нам потрібно пояснити непосильну ціну подальшої агресії, водночас залучивши Росію дипломатично і переконавши Москву використовувати дипломатію проти застосування сили, - заявив Кулеба.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що пакет стримування Росії має три рівні: розробка низки болючих економічних санкцій, поглиблення оборонного співробітництва з Україною та сильна дипломатія для деескалації.

Читайте також