Кулеба про безвіз із США: зараз це питання нереальне

Поки українці можуть лише розраховувати на програми мобільності
Кулеба про безвіз із США: зараз це питання нереальне
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
8 Лютого 2021, 07:09
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, чи може Україна розраховувати на спрощення візового режиму зі Сполученими Штатами Америки.

Зараз це питання нереальне, щоб його порушити і відразу вирішити. Колись ми, безумовно, будемо домагатися такого. Але я за те, щоб ставити собі амбітні, але реалістичні цілі, - сказав міністр в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Тому зараз про безвіз зі США не йдеться, сказав він та наголосив, що "можуть бути програми мобільності, де люди зможуть більше подорожувати до Америки, американці більше подорожувати до України".

Нам це дуже потрібно, - сказав він.

Читайте також

Нагадаємо, 8 жовтня президент України Володимир Зеленський (досьє на Володимира Зеленського читайте за посиланням) і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підписали низку важливих двосторонніх документів.

Згодом посол Великої Британії Мелінда Сіммонс заявила, що Сполучене Королівство ретельно ставиться до питання безпеки кордонів. Саме тому пом'якшення візового режиму з Україною – тривалий процес.

28 січня президент Володимир Зеленський підписав указ №28/2021, яким продовжив безвізовий режим в'їзду до України та транзитного проїзду через територію України для громадян Великої Британії.

1