Кулеба розповів, навіщо Путін стягує війська до кордонів України

Росія зрозуміла, що розмовляти з нею вже всі навчилися
Кулеба розповів, навіщо Путін стягує війська до кордонів України
Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
28 Грудня 2021, 10:26
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що наразі Росія нічого суттєвого не досягла. За його словами, президент РФ Володимир Путін намагається для себе щось "вичавити" з перемовин навколо стягування військ до кордонів України.

Про це Кулеба сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, Росія зрозуміла, що розмовляти з нею вже всі навчилися, але вона все ще не може з цих розмов вичавлювати для себе потрібні їй результати.

Тому зараз задача, яку ставить перед собою Путін - не в тому, щоб із ним знову хтось поговорив, а в тому щоб нарешті з цих розмов щось для себе вичавити, - наголосив Кулеба.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Росія може напасти на Україну наприкінці січня 2022 року.

7 грудня через ескалацію біля українських кордонів президент США Джо Байден 7 грудня провів відеозв'язок з президентом Росії Володимиром Путіним. Після цього Байден зателефонував президенту України Володимиру Зеленському та запевнив його у підтримці в разі вторгнення Росії до України.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що загалом біля українських кордонів зосереджено понад 160 тисяч військових Російської Федерації.

Читайте також