Кулеба: Україна не дасть Росії порізати себе як салямі

Україна буде захищати себе та свої інтереси
Кулеба: Україна не дасть Росії порізати себе як салямі
Дмитро Кулеба Фото: УНІАН
28 Квітня 2021, 15:57
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що будь-який крок України щодо свого захисту Росія називає провокацією. Тому, згідно з логікою Москви, Україна має тихо сидіти та чекати, поки її не "поріжуть як салямі".

Про це Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) сказав в етері програми BBC HARDtalk на телеканалі BBC News World.

Росія сприймає кожен крок України щодо захисту себе від РФ як "провокацію". Якщо слідувати цій логіці, то ми повинні сидіти тихо, опустивши руки, і чекати, поки Росія не поріже нас як салямі, - сказав він.

Глава МЗС наголосив, що Україна буде захищати себе та свої інтереси та не дозволить цьому статися.


Контекст. 22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив згорнути війська поряд з українським кордоном. Війська відправлять у місця постійних дислокацій, оскільки відомство завершило "раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів".

Попри заяви про відведення військ РФ від українських кордонів, на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО російська влада посилюю передові позиції та збільшує кількість перевірок з'єднань.

Водночас президент Володимир Зеленський вважає, що зменшення чисельності російських військ на українському кордоні пропорційно знижує напругу, але Україна завжди залишається напоготові.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.

Читайте також

1