Верховна Рада готова реагувати на загострення ситуації на Донбасі - Разумков

В Україні також немає підстав для введення воєнного стану
Верховна Рада готова реагувати на загострення ситуації на Донбасі - Разумков
Дмитро Разумков / Facebook
16 Квітня 2021, 10:37
читать на русском

Верховна Рада буде й надалі виконувати свої функції в умовах загострення ситуації на Донбасі та продовжить робити все залежне від неї, щоб не допустити подальшого нарощування військ Росією.

Про це заявив спікер парламенту Дмитро Разумков (досьє Дмитра Разумкова) в етері "4 каналу".

За його словами, в різні періоди Рада завжди відігравала одну з ключових ролей у відстоюванні інтересів держави та суспільства.

На питання щодо активізації Росії на Сході України та ролі парламенту в разу подальшого загострення ситуації, Разумков зазначив: "Якщо така ситуація виникне, Верховна Рада миттєво виконає свої функції. Але сьогодні ми на своїй позиції робимо все, щоб цього не допустити".

Також спікер наголосив, що підстав для введення воєнного стану в Україні наразі немає. У порівнянні з 2014 роком сьогодні Україна набагато краще підготовлена, щоб дати відсіч ворогу.

На думку Разумкова, найголовніше для держави - життя громадян. Також для України важливою є підтримка міжнародних партнерів - США, країн Європи, НАТО.


Контекст. В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир`я на Донбасі з 1 квітня.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією

Читайте також

1