Кулеба заявив, що виїзд дипломатів з України поширює паніку та грає на руку Путіну

Евакуація іноземних громадян може дестабілізувати Україну зсередини
Важливо
Кулеба заявив, що виїзд дипломатів з України поширює паніку та грає на руку Путіну
Дмитро Кулеба / Фото: facebook.com/dmytro.kuleba
26 Січня 2022, 11:31
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що план США щодо скорочення штату працівників посольства в Києві, починаючи з від'їзду родин співробітників, є передчасним та грає на руку російському президенту Володимиру Путіну.

Про це Кулеба заявив в інтерв'ю CNN.

За його словами, потрібно поважати право кожної країни на захист своїх громадян. Він додав, що евакуація дипломатів "поширює паніку" і грає на мету Путіна "дестабілізувати Україну зсередини і зробити нас слабкішими, не вдаючись до військової сили".

Кулеба вважає, що США не перебільшують загрозу з боку РФ, але Путін поважає силу, тому з ним працюють три елементи: сила, рішучість, стримування.

Якщо він відчує найменші ознаки слабкості, це буде лише спонукати його до подальшої ескалації та вдатися до війни. І цього ми повинні уникати, - додав міністр.

Нагадаємо, що 24 січня Державний департамент США дав дозвіл на добровільний від’їзд держслужбовців США та наказав виїхати членам родин в обов'язковому порядку з посольств у Києві. Велика Британія ухвалила таке ж рішення.

Водночас Європейський Союз не бачить якихось конкретних причин для евакуації родин своїх дипломатів з України. Наразі тривають переговори з російською стороною.

Читайте також

1