Лукашенко гарантує білорусам нові вибори

Це станеться за умови, що громадяни самі ухвалять таке рішення
Лукашенко гарантує білорусам нові вибори
Олександр Лукашенко (фото: wikimedia.org)
6 Листопада 2020, 20:35
читать на русском

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий до проведення нових виборів у Білорусі, але це станеться тоді, коли громадяни самі вирішать.

Про це він повідомив у п'ятницю, 6 листопада, передає Telegram-канал "Пул первого".

Ну, і на злобу дня. Деякі від нас вимагають нових виборів. Гарантую вам нові вибори, тоді, коли ви ухвалете рішення. Гарантую, — сказав Лукашенко.

Лукашенко також закликав сусідні європейські держави не втручатися у внутрішні справи Білорусі.

Учора німці у себе в парламенті ухвалили рішення для нас білорусів. Ви спочатку у себе там розберіться, у Польщі розберіться, вона ближче. І найголовніше: зажадають вони від американців провести повторні вибори? Я подивлюся, як німці зажадають від американців провести нові вибори, — заявив білоруський лідер.

Читайте також

Нагадаємо, що 23 вересня Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську.  Церемонію інавгурації провели на тлі протестів у Білорусі.

Легітимність Олександра Лукашенка як президента Білорусі не визнають країни ЄС, США та Україна. В той час, як Росія та Китай одразу схвалили інавгурацію.

Президент Франції Емманюель Макрон у Литві в понеділок, 28 вересня, заявив про те, що підтримає санкції щодо Білорусі.

Велика Британія та Канада 29 вересня також ввели санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка та його оточення.

30 вересня більш як 37 тисяч білорусів зі 102 країн світу подали звернення до Міжнародного кримінального суду в Гаазі проти діяльності президента.

6 листопада Європейський Союз офіційно запровадив персональні санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка і ще 14 ТОП-чиновників цієї країни.

1