Ляшко: в Україні ще не знайшли мутований штам коронавірусу

Україна чекає результатів тестів від лабораторій ВООЗ
Ляшко: в Україні ще не знайшли мутований штам коронавірусу
Лабораторія (фото: Unsplash)
14 Січня 2021, 15:26
читать на русском

В Україні поки що не виявлено так званого "британського" штаму коронавірусу, нова партія проб відправлена до лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Це питання має підтвердити або спростувати ВООЗ. Наразі ми відправляємо до лабораторії ВООЗ, яка перебуває у клініці "Шаріте" у Німеччині, 200 нових ізолятів вірусу. На сьогодні цього штаму в Україні не виявлено, - сказав він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Читайте також

Головний санлікар (досьє Віктора Ляшка) наголосив, що мутація вірусу, зокрема, може вплинути на реалізацію запланованих карантинних заходів.

Нагадаємо, новий, мутований варіант коронавірусу був виявлений в Великій Британії у грудні 2020 року - на той момент було відзначено близько тисячі заражень на півдні країни.

Перші випадки нового штаму COVID-19, який називають "британським", вже виявили на території США, Іспанії, Швеції та Лівану. Не менше чотирьох випадків підтвердили в Мадриді. Також були випадки зараження у Фінляндії.

5 січня новий штам коронавірусу виявили у Греції, Таїланді та на Кіпрі. 11 січня новий штам виявили у росіянина, який повернувся з Великої Британії.

Читайте більше про новий вид коронавірусу у матеріалі "Новий штам коронавірусу: що відомо та яка небезпека"

1