Ляшко здивувався, що чоловіки можуть купувати презервативи щодня

Він назвав таких чоловіків супергігантами
Ляшко здивувався, що чоловіки можуть купувати презервативи щодня
Чоловік з презервативом (Фото: Shutterstok)
15 Січня 2021, 18:14
читать на русском

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко подивований тим, що українські чоловіки щодня купують презервативи.

Про це Ляшко заявив у інтерв`ю виданню "Лівий берег".

Зокрема відповідаючи на питання журналіста про те, чи вважає головний санлікар нормальним не продавати на касі презервативи з погляду епідемії ВІЛ/СНІД, Ляшко відповів, що засоби захисту продаються в аптеках і попросив показати йому чоловіків, які щодня їх купляють.

Презервативи продаються в аптеках. Покажіть мені цього супергіганта, будь ласка, який три тижні карантину ходить щодня купувати презервативи, - заявив Ляшко.

Головний санлікар також порадив українцям купувати презервативи не в супермаркеті, а в аптеці, бо їх у країні набагато більше, ніж великих магазинів. Утім, Ляшко (досьє Віктора Ляшка) пояснив, що насправді заборони на продаж презервативів на касах супермаркетів не було і в магазинах просто перестаралися, аби точно не порушити карантинні вимоги.

Насправді презервативи належать як до засобів особистої гігієни, так і до виробів медичного призначення, під час карантину їх спокійно можна продавати в тому числі і на касі в супермаркетах. Заборони не існує, - підкреслив Ляшко.

Читайте також

Раніше, у цьому ж інтерв`ю Ляшко заявив, що бізнес сам просив заборонити продаж товарів не першої необхідності в супермаркетах на час локдауну в Україні. Тому ця заборона відповідає інтересам бізнесу, який спеціалізується на торгівлі такими товарами.

Нагадаємо, що в Україні з 00:00 8 січня почав діяти зимовий посилений карантин, який стосується сфер торгівлі та послуг, заборон роботи кафе і ресторанів, проведення масових заходів. Локдаун триватиме до 24 січня.

Міністр охорони здоров'я України (досьє Максима Степанова) хоче подовжити локдаун в країні після 24 січня, оскільки для цього є підстави.

Читайте також наш матеріал: "Локдаун чи лохдаун: соцмережі обговорюють заборону продажу шкарпеток і цигарок".