Макогон розповів, скільки газу накопичила Україна для проходження опалювального сезону

В Україні скоротилося споживання газу
Важливо
Макогон розповів, скільки газу накопичила Україна для проходження опалювального сезону
Опалення (Фото: picabu)
31 Серпня 2022, 15:48
читать на русском

Голова "Оператор ГТС України" Сергій Макогон заявив, що Україна накопичила 13 млрд кубометрів газу, тоді як ближче до середини жовтня у підземних сховищах (ПСГ) буде 14,4 млрд кубометрів газу.

Про це він повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Зараз у ПСГ 13 млрд кубометрів газу. До 15 жовтня, за прогнозними розрахунками, буде близько 14,4 млрд кубометрів газу. З такими запасами реально пройти помірну зиму, оскільки на сьогодні споживання газу значно скоротилося, - сказав Сергій Макогон.

Він зазначив, що додаткові обсяги газу будуть не зайвими через те, що фактор військової загрози підвищує ризики стабільного проходження опалювального сезону.

Як оператор ГТС ми можемо запевнити, що транспортні маршрути для прийому газу з Польщі, Словаччини та Угорщини готові до імпорту обсягом 54 млн кубометрів на добу. Сподіваємося, колеги з "Нафтогазу" зможуть скористатися цими можливостями для закупівлі газу, - пояснив Макогон.

Нагадаємо, тарифи на тепло в Україні не зміняться. Профільними міністерствами, "Нафтогазом" та Асоціацією міст України підготовлений проєкт урядового рішення щодо покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу. Місцева влада вже зараз має проводити утеплення будинків та накопичувати альтернативне паливо.

Читайте також наш матеріалОпалювальний сезон в умовах війни: про підготовку, зруйновані комунікації та ціни на тепло 

Читайте також