Мецгер звільнився з Укрексімбанку після скандалу

Ексголова фінустанови вирішив, що це допоможе відвести негатив від банку
Головне
Мецгер звільнився з Укрексімбанку після скандалу
Євген Мецгер Фото: facebook.com/MetzgerEugene
11 Жовтня 2021, 21:23
читать на русском

Голова правління АТ "Укрексімбанк" Євген Мецгер написав заяву про звільнення після скандалу із журналістами програми "Схеми".

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні я написав заяву про звільнення з посади голови правління АТ "Укрексімбанк". Це логічний крок – єдино можливий у ситуації, коли потрібно відвернути негативні наслідки для банку, - написав він.

Заява Мецгера про звільнення Фото: facebook.com/MetzgerEugene

Мецгер стверджує, що за час його роботи у фінустанові (тут він почав працювати ще у 2006 році, а очолив банк у 2020 році) "Укрексімбанк став дійсно міцніше".

Були реалізовані сотні проєктів, які посилили і банк і українську економіку. Банк в 2021 році отримав прибутку вже 1,75 млрд грн. Зрозуміло, що ці пояснення зараз вже не будуть слухати, але банк дійсно працює успішно, цілком законно та згідно із затвердженими пріоритетами. І саме тому для мене було настільки неочікувано – почути звинувачення, які пролунали на адресу банку, - написав він.

Він зазначив, що "укладаючи угоди з клієнтами банку, наші працівники завжди дотримувались вимог закону, правил та процедур банківської роботи".

Написання заяви про відставку є моєю власною оцінкою того, що сталося в банку. Сподіваюсь, що цей крок допоможе відновленню довіри до банку, - додав вже колишній голова "Укрексімбанку".

Нагадаємо, що 4 жовтня на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" напали під час інтерв'ю з головою "Укрексімбанку" Євгеном Мецгером у його кабінеті. 8 жовтня Мецгеру вручили нову підозру у справі щодо нападу на журналістів програми "Схеми". Працівнику охорони банку теж повідомили підозру через перешкоджання роботі журналістів.

11 жовтня Голосіївський районний суд Києва відправив під нічний домашній арешт Євгена Мецгера.

Читайте також

1