Медведчука допитала Служба безпеки - ЗМІ

Допит відбувся у рамках розслідування справи щодо держзради
Важливо
Медведчука допитала Служба безпеки - ЗМІ
Віктор Медведчук та Тарас Козак. Фото: УНІАН
9 Березня 2021, 16:39
читать на русском

Служба безпеки України допитала народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Допит відбувся в рамках розслідування справи про державну зраду, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах.

Медведчука у вівторок допитали в СБУ, - сказав співрозмовник агентства, додавши, що справа, у рамках якої здійснювалася слідча дія, стосується державної зради.

Нещодавно ЗМІ опублікували аудіозапис розмови двох людей, голоси яких схожі на лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука і колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова. Вони говорили у 2014 році про постачання електроенергії до Криму та обмін полоненими на Донбасі.

Читайте також

Пізніше в СБУ заявили, що слідчі Служби безпеки України будуть досліджувати аудіозапис розмови лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука і колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова у 2014 році.


Контекст. Другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука"