Мер Дніпра Філатов розповів, де зараз перебуває позбавлений громадянства Корбан

Філатов вважає, що Корбана несправедливо позбавили громадянства
Головне
Мер Дніпра Філатов розповів, де зараз перебуває позбавлений громадянства Корбан
Геннадій Корбан Фото: https://www.facebook.com
18 Квітня 2023, 16:14
читать на русском

Міський голова Дніпра Борис Філатов вважає, що президенту хтось "підсунув" указ про позбавлення громадянства керівника штабу ради тероборони Дніпра Геннадія Корбана. Наразі Корбан, за словами Філатова, десь в Європі і постійно змінює місце проживання.

Про це йдеться в інтерв'ю Філатова "Українській правді"

"Зараз такий час, що не ставлять зайвих запитань. Я абсолютно відверто кажу: десь у Європі, може, в Ізраїлі. Їздить туди-сюди, змінює місто проживання. Я його не запитую", - сказав мер Дніпра.

Філатов розповів, що Корбан продовжує бути "керівником штабу ради тероборони Дніпра": "Ніхто не бачив жодних документів стосовно того, що його позбавили громадянства, Геннадій формально залишається керівником штабу".

За словами мера Дніпра, Корбан подав до суду і оскаржує рішення про позбавлення громадянства: "Адвокати звертаються в міграційну службу, пишуть у прикордонну службу, міграційна відправляє в прикордонну, прикордонна в міграційну".

Філатов заявив, що намагався розібратися, за що у Корбана забрали громадянство, але так і не розібрався.

"Це було несправедливо. Йому треба повернути громадянство. По-друге, ця історія ірраціональна. Був хтось, хто там постійно капав отрутою, і на емоціях цей указ був підписаний або підсунутий на підпис. А потім, коли вже все зроблено, назад це дуже важко відкрутити. От хто був цей хтось – я думаю, що ми розберемося рано чи пізно... Я не знаю (хто це був - ред), можу тільки здогадуватися. Але розумію, що це не президент займався Корбаном. Де президент, а де Корбан? Або де Єрмак і де Корбан? У них багато інших завдань. Що, вони будуть сидіти і щось там думати про Корбана? Ні. Але хтось приходив і щось казав. А може, указ і підсунув".

На питання, чи є у Корбана громадянство Ізраїлю, Філатов заявив, що не знає цього: "Такі питання я не ставлю, особливо близьким людям...З ким ти спиш під ковдрою, де у тебе рахунки – такого роду питання некоректно задавати. Навіть своїм друзям".

Нагадаємо, 22 липня, нинішнього очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана прикордонники не пустили в Україну та забрали паспорт.

Напередодні низка політиків опублікувала в соцмережах непідписаний указ президента щодо позбавлення українського громадянства бізнесмена та олігарха Ігоря Коломойського, нинішнього очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана, співголову забороненої проросійської партії ОПЗЖ Вадима Рабіновича та інших.

Очільник територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан повідомив, що після проблем із паспортом він вимушено перебуває у Польщі. Однак все ж не полишає надії повернутися в Україну. 

Читайте також