Мера Берегова, через якого виник дипскандал з Угорщиною, переобрали на другий термін

Саме за Золтана Бабяка та партію, яку він очолює, агітували угорські високопосадовці у день виборів
Мера Берегова, через якого виник дипскандал з Угорщиною, переобрали на другий термін
Золтан Бабяк (Фото: Facebook-сторінка Золтана Бабяка)
2 Листопада 2020, 16:00
читать на русском

Чинний мер Берегова, голова "Демократичної партії угорців України" Золтан Бабяк переміг на виборах міського голови, набравши понад 76% голосів.

Результати виборів міського голови Берегова оприлюднили на сайті ЦВК.

Відповідно до результатів, за Золтана Бабяка проголосували 10088 (76,44%) виборців.

На другому місці Василь Фіцай ("Рідне Закарпаття") з результатом 891 голос (6,75%), третій – Золтан Ковач ("Команда Андрія Балоги") –  784 (5,94%) голоси.

Четвертим став  Едуард Пуканич (самовисування), який набрав 697 голосів (5,28%), п’ятий – Вадим Зеленецький (самовисування) з результатом 212 голосів (1,6%).

Читайте також

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України вручило ноту протесту послу Угорщини у зв'язку з агітацією у день виборів, 25 жовтня, на Закарпатті. Угорські високопосадовці закликали голосувати за партію угорців України та мера Берегова Золтана Бабяка.

Згодом Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу на минулих місцевих виборах.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що Україна готова до конструктивної і відвертої розмови з угорцями, але "якщо вони нехтуватимуть нашими інтересами і нашим законодавством, ми робитимемо жорсткі й чіткі кроки".

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відреагував на заборону на в'їзд двом угорським чиновникам через втручання в місцевих виборах і назвав це рішення "жалюгідним" і "безглуздим".