Меркель запросила Зеленського на прощальну вечерю

Меркель і Зеленський обговорять Північний потік-2 та низку інших питань
Головне
Меркель запросила Зеленського на прощальну вечерю
Володимир Зеленський і Ангела Меркель (Фото: РБК.ru)
12 Липня 2021, 14:32
читать на русском

Сьогодні, 12 липня, президент України Володимир Зеленський зустрінеться із канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель у Берліні.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Програма другого дня візиту Зеленського (досьє Володимира Зеленського) в Берлін триває. Вже завершилася зустріч українського президента із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером.  Спілкування з пресою після цієї зустрічі не передбачено.

Сьогодні Зеленський також зустрінеться з міністеркою оборони Аннаґрет Крамп-Карренбауер.

О 19:30 за Києвом президент України має прибути до відомства канцлерки. Меркель зустріне Зеленського на ґанку, після цього запланована бесіда віч-на-віч на 20 хвилин. Після цього буде прескоференція і розмову продовжать за вечерею.

Очікувано, що темами розмови стануть газогін Північний потік-2, адже попри критику з України, з Європи і навіть всередині Німеччини уряд Меркель міцно тримається за проект.

Як пише німецька преса, Україні можуть також запропонувати співпрацю у розробці водневої енергетики або мільярдні компенсації.

Нагадаємо, ймовірно це остання зустріч Меркель із Зеленським, оскільки на виборах восени вона більше не балотуватиметься. Напередодні Зеленський вже познайомився із можливим наступником Меркель на посаді канцлера кандидатом від ХДС/ХСС Арміном Лашетом.

Читайте також

1