"Ми помилились, довірившись джерелу": у Bihus спростували інформацію про знайдені речі у домі Киви

Бігус перепросив у аудиторії та інших ЗМІ, які поширили цю новину
Важливо
"Ми помилились, довірившись джерелу": у Bihus спростували інформацію про знайдені речі у домі Киви
Будинок Іллі Киви у Козині Скрін: bihus.info
2 Грудня 2021, 12:33
читать на русском

Журналіст Денис Бігус у відеозверненні заявив, що розслідування про знайдені речі у домі в Козині народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви можна назвати лише факапом. Оскільки туди потрапили фото з іншої справи від джерела.

Про це йдеться у заяві керівника проєкту Bihus.info на YouTube.

Це відео - це пояснення, які стосуються останнього блогу за результатами обшуку в Киви. Це коротке відео, оскільки, коли ти налажав, то так і кажеш. Вперше за 8 років в редакції помилка такого масштабу, що інакше, ніж факап її не назвати, - заявив він.

Бігус перепросив у аудиторії та інших ЗМІ, які поширили цю новину, оскільки вони багато років здобували довіру.

Так, написаний нами матеріал не відповідає дійсності. Після того, як ми зробили аналіз будинку Киви, який знайшли завдяки стрімам Рабіновича під час його обшуку. Одне з джерел у правоохоронних органах написало, що є фотоматеріал з обшуку. В результаті, у цьому наборі фотографій були фото з іншої справи. Тут навіть більше нічого додати, - заявив Денис Бігус.

Нагадаємо, що ввечері 1 грудня на YouTube-каналі Bihus.info вийшло розслідування про те, що знайшли у помешканні нардепа Іллі Киви під час обшуку 16 листопада. Йшлося про знайдені злитки золота, 15 мільйонів гривень на картини авторства керівниці підсанкційного видання "Страна.UA" Світлани Крюкової.

Сам Кива назвав цю інформацію "черговою порцією брехні та фейків": "Системна дискредитація протягом кількох років з боку цих пройдисвітів призвела до того, що вони перестали навіть перевіряти те, що їм передає замовник".

Читайте також

1