Ми з пекла і прийдемо по твою душу: юнак погрожував депутату Вірастюку

19-річний мешканець Миколаєва тепер надає пояснення поліції
Ми з пекла і прийдемо по твою душу: юнак погрожував депутату Вірастюку
Василь Вірастюк (Фото: УНІАН)
11 Жовтня 2021, 18:40
читать на русском

Мешканець Миколаєва роздобув номер телефона народного депутата Василя Вірастюка та погрожував йому.

Як повідомила поліція Києва, 11 жовтня надійшла інформація про те, що народному депутату України надійшов телефонний дзвінок із погрозами. Правоохоронці зареєстрували подію та негайно розпочали пошуки зловмисника.

Поліцейські встановили, що порушник знаходиться у місті Миколаїв. Тож цю інформацію столичні правоохоронці передали колегам із Миколаївщини, які доставили його для надання пояснень до відділу поліції.

Зловмисником виявився уродженець Миколаївщини, 2002 року народження. Наразі поліцейські з’ясовують мотиви та обставини цього вчинку. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України – погроза вбивством. Вирішується питання щодо повідомлення порушнику про підозру. Йому загрожує обмеження волі до двох років. Тривають слідчі дії, - розповіли у поліції.

Сам народний депутат Василь Вірастюк на своїй сторінці у Фейсбуці розповів, що саме говорив йому юнак у телефонній розмові.

Вчора, 10 жовтня 2021 року о 20:11 год мені зателефонував невідомий. За голосом, - наче молодий чоловік, і такий: Алло, это Василий!? Привет, братишка! Ты что ещё не понял? Это мы - из ада! За твоей душой придём!... Да, ты по моему не понял. Мы обязательно придём за твоей душой. Тебе пи@да!, - написав народний обранець.

Допис Вірастюка Фото: https://www.facebook.com/virastyuk87/

За його словами, після цього дзвінка "з потойбіччя" його дружина викликала поліцейських, яким він розповів усі "деталі цього 31 секундного дзвінка".

Висновки робити зарано. Впевнений, що правоохоронці розберуться і зловмисник відповідатиме за буквою закону. Єдине, що можу точно сказати - раніше ніколи такого не було. Якщо й телефонували, то це були мої шанувальники "від білих сил" з вітаннями чи побажаннями нових успіхів у спорті, - додав Вірастюк.


Контекст. Василь Вірастюк взяв участь у виборах на Івано-Франківщині в окрузі №87. Згодом ЦВК повідомила про перемогу Вірастюка, на другому місці за кількістю підрахованих голосів був кандидат від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко.

Однак потім через порушення під час підрахунку голосів розпочалася юридична тяганина - Вірастюка то визнавали нардепом, то скасовували рішення ЦВК.

Зрештою 5 червня Велика палата Верховного Суду таки остаточно визнала законною перемогу Вірастюка на довиборах від "Слуги народу".

15 червня Василь Віраюстюк склав присягу народного депутата у Верховній Раді. При цьому окремі депутати скандували "Ганьба!".

17 червня Вірастюк увійшов до складу фракції "Слуга народу".

Читайте також

1