Мінкульт хоче компенсацію від уряду за карантин вихідного дня

Сотні тисяч людей залишаться без роботи
Мінкульт хоче компенсацію від уряду за карантин вихідного дня
Фото: Міністерство культури України
13 Листопада 2020, 10:29
читать на русском

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що доходи сфери культури та готельного бізнесу внаслідок карантину вихідного дня скоротяться на 50%, тому уряд повинен виплатити працівникам цієї сфери компенсацію.

Про це він повідомив в ефірі програми "Право на владу".

Ткаченко заявив, що карантин вихідного дня сильно вдарить по тим індустріям, якими опікується Мінкульт.

Це культура, креативні індустрії, готелі. І, безперечно, це 50% їх доходів за вихідні дні. Якщо вже прийнято таке рішення, то тоді потрібно говорити за компенсації цій сфері у надзвичайно великих масштабах, - сказав він.

Йдеться не про одиничні випадки, а про сотні тисяч людей, які залишаться без роботи.

Ткаченко (досьє Олександра Ткаченка) зазначив, що уряд повинен виплатити компенсації громадянам, які втратять роботу та бізнесу, що постраждає.

Міністр додав, що він утримався під час голосування за запровадження карантину вихідного дня.

Читайте також

Нагадаємо, що 11 листопада уряд офіційно впровадив карантин вихідного дня.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазини; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Міністерство культури та інформаційної політики виступило проти карантину вихідного дня в Україні, оскільки він може позбавити роботи сотні тисяч українців.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що тривалість карантину вихідного дня буде залежити від того, чи вдасться стабілізувати ситуацію з поширенням COVID-19.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Карантин вихідного дня: що закриють та як реагують експерти"

1