Мінкульт закликав кіностудію Довженка не співпрацювати з каналами Медведчука

Санкції передбачають заборону на діяльність цих телеканалів на території державних підприємств
Мінкульт закликав кіностудію Довженка не співпрацювати з каналами Медведчука
Олександр Ткаченко Фото: Уніан
3 Лютого 2021, 17:37
читать на русском

Міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся до кіностудії Довженка з проханням припинити співпрацю з трьома українськими телеканалами, проти яких введені санкції.

Про це Ткаченко сказав в етері телеканалу "Україна 24".

Ми направили сьогодні листа до кіностудії Довженка стосовно припинення співпраці з цими телеканалами, оскільки вони перебувають на території державної кіностудії, - зауважив Ткаченко.

Міністр наголосив, що запроваджені санкції передбачають заборону на діяльність цих телеканалів на території державних підприємств.

За словами Ткаченка, рішення РНБО щодо запровадження санкцій на "112 Україна", ZIK та NewsOne багатогранне, оскільки воно стосується як ліцензії, так і діяльності цих телеканалів на території державних підприємств.

Читайте також

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Зеленський пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабінович заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

1