МОЗ Грузії рекомендував госпіталізувати Саакашвілі

У політика погіршився стан здоров'я внаслідок голодування
Головне
МОЗ Грузії рекомендував госпіталізувати Саакашвілі
Мітинг у підтримку Саакашвілі Фото: Vano SHLAMOV/AFP
20 Жовтня 2021, 10:10
читать на русском

Консиліум лікарів Міністерства охорони здоров'я Грузії виступив з рекомендацією госпіталізувати ув'язненого експрезидента Міхеїла Саакашвілі.

За даними "Спутнік Грузія" про це заявив лікар Зураб Пагава. Він зазначив, що консиліум з шести лікарів разом з особистим лікарем експрезидента у вівторок, 19 жовтня, відвідав голодуючого і взяв всі необхідні аналізи.

Ми поставили питання щодо профілактичної госпіталізації, і зараз воно розглядається. Це не термінова госпіталізація, але оскільки є висока ймовірність ускладнень, щоб перестрахуватися, ми дали рекомендацію про госпіталізацію. Це не питання годин, але потрібно зробити це в найближчий період, - сказав Пагава.

Сам Саакашвілі голодує вже 20-й день і не збирається припиняти.

Особистий лікар експрезидента Ніколоз Кипшидзе зазначив, що госпіталізація відбудеться, але пізніше.

Поки його (Саакашвілі. - Ред.) стан такий, як і був. Особливих погіршень немає, - сказав Кипшидзе.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Колишній президент Грузії прилетів на батьківщину для участі у місцевих виборах. Його одразу затримали й запроторили до в'язниці, де він оголосив голодування. В день затримання Саакашвілі та Ясько записали спільне відео, в якому розповіли про свої стосунки.

Водночас українські прикордонники проводять внутрішнє розслідування щодо виїзду Міхеїла Саакашвілі з України до Грузії.

Читайте більше у нашому матеріалі: Саакашвілі під вартою: що політику "світить" у Грузії та чи треба Україні його повертати

Читайте також