МВФ 22 листопада вирішить, чи отримає Україна наступний транш

У Фонді планують переглянути програму співпраці з Україною stand by
Важливо
МВФ 22 листопада вирішить, чи отримає Україна наступний транш
МВФ (фото: ЕРА)
22 Листопада 2021, 11:37
читать на русском

Міжнародний валютний фонд планує у понеділок, 22 листопада, розгляне питання про виділення Україні наступного траншу.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МВФ.

Під час засідання фонду планується перегляд програми співпраці з Україною stand by.

Команда співробітників МВФ і українська влада досягли угоди на рівні співробітників щодо політики підтримки реформ країни в контексті угоди stand-by (SBA).Це відкриває шлях для розгляду першого перегляду угоди про резервну підтримку (SBA) і запиту на продовження програми Виконавчою радою МВФ. Завершення першого огляду дозволить виплатити 500 мільйонів СПЗ, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що команда місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) і влада України досягли угоди на рівні персоналу щодо оновленого набору економічної, фінансової та структурної політики, щоб допомогти подолати економічну кризу та кризу охорони здоров’я, спричинену COVID-19, зберігаючи макроекономічні та фінансова стабільність, зменшення вразливості та подолання ключових перешкод для приватних інвестицій.

Угода, а також прохання влади щодо продовження програми до кінця червня 2022 року підлягають затвердженню Керівництвом Фонду та Виконавчою радою МВФ. Постійна реалізація жорсткої політики у цих сферах, що відповідає цілям програми та узгодженим зобов’язанням, прокладе шлях для розгляду Виконавчою радою МВФ огляду, який очікується в листопаді, - кажуть у Фонді.

Нагадаємо, 18-місячний SBA України з доступом до 3,6 мільярда СПЗ (еквівалент 5 мільярдів доларів США) був затверджений 9 червня 2020 року, щоб забезпечити підтримку платіжного балансу та бюджету, щоб допомогти владі розв'язати проблему наслідків коронакризи. У жовтні за підсумками чергової успішної місії МВФ заявив про можливість перерахувати Україні транш на 700 млн доларів.

Читайте також наш матеріал: Транш МВФ: чому його досі немає та чи проживе країна без нього?  

Читайте також

1