На Донбасі діятимуть особливі умови для інвесторів – Резніков

Уздовж лінії розмежування планують утворити так званий "пояс успішності"
На Донбасі діятимуть особливі умови для інвесторів – Резніков
бізнесмен (Фото: pexels)
3 Червня 2021, 20:47
читать на русском

Українська стратегія відновлення Донбасу передбачатиме створення територій пріоритетного розвитку з особливими умовами для інвесторів.

Про це пише РБК Україна.

Про плани економічного розвитку Донбасу розповів віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков (досьє Олексія Резнікова).

Зокрема, він зазначив, що вже розроблено Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей - йдеться про створення поясу успішності вздовж лінії зіткнення.

Наша логіка в тому, що врятувати економіку цих територій можна тільки коштом інвесторів, які наповнять бюджети місцевих громад. Державних і донорських ресурсів для цього недостатньо. Зараз ми акумулюємо міжнародну технічну допомогу, кредити, бюджетні інвестиції для розвитку інфраструктури. Але акцент - на створенні територій пріоритетного розвитку з особливими умовами для інвесторів, - зазначив Резніков.

Читайте також

За словами міністра, такі умови включатимуть:

  • податкові та митні преференції;
  • страхування військово-політичних ризиків;
  • поширення юрисдикції міжнародних комерційних арбітражів;
  • спрощені регуляції та інституційну підтримку.

Нагадаємо, Україна в ТКГ пропонуватиме створення вільної економічної зони в рамках реалізації особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО.

Як відомо, президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) провів "всенародне опитування" паралельно із місцевими виборами в Україні 25 жовтня. У громадян поцікавилися, зокрема, думкою про створення на Донбасі вільної економічної зони. У партії "Слуга народу" повідомили, що за створення на Донбасі вільної економічної зони виступили 46% опитуваних, стільки ж – проти.

1