На росії розповіли, коли відбудеться обмін захисників "Азовсталі"

У москві вважають, що нині всі розмови про обмін полонених передчасні
На росії розповіли, коли відбудеться обмін захисників "Азовсталі"
Українські захисники з Азовсталі Фото: Reuters
25 Травня 2022, 13:09
читать на русском

Заступник голови МЗС рф Андрій Руденко заявив, що обмін захисників "Азовсталі" відбудеться лише після того, як їм винесуть вирок на росії.

Про це повідомили в ТАСС.

Всі речі будемо розглядати після того, як здалися в полон (ред. - українські військові) будуть відповідним чином засуджені, винесено вирок, тоді можуть бути якісь інші кроки. До цього всі розмови про обмін передчасні, - сказав Андрій Руденко.

Нагадаємо, заблокованих у Маріуполі українських військовослужбовців у ніч на 17 травня почали евакуйовувати з заводу "Азовсталь". Як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів, які перебувають на "Азовсталі", зберегти життя особового складу. Евакуйованих російські бойовики вивозили на підконтрольні "ДНР" території. Була інформація, що далі їх вивозять на росію, одна офіційна влада України цього не підтверджувала і не спростовувала.

Військове керівництво країни запевняло, що ведуться перемовини про повернення евакуйованих бійців на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

Читайте також

1