На українців очікує прохолодний вівторок

Дощі очікуються на півдні та на сході України
На українців очікує прохолодний вівторок
Весна, погода, Великдень (Фото: Парламент.UA)
9 Травня 2023, 08:18
читать на русском

За даними синоптиків, сьогодні в країні мінлива хмарність. У південній частині, східних та Дніпропетровській областях короткочасні дощі. На решті території без істотних опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

При цьому в середньому вночі температура повітря становитиме +1 +6 градусів, а у північних та більшості західних областей на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-5°.

На півдні країни температура вночі буде дещо вищою +4 +9 градусів, а вдень в Україні в середньому +9 +14°, на Закарпатті до +17.

На високогір'ї Карпат очікується невеликий мокрий сніг, температура протягом доби в горах коливатиметься в межах 0-5 градусів.

У Києві завтра мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Вночі прогнозується +4 +6 градусів, а вдень +11 +13. На поверхні ґрунту в Київській області очікуються заморозки 0-5°.

Нагадаємо, до середини травня в Україні утримається прохолодна погода. Таку погоду у нас в країні зумовить антициклон Tina.

За прогнозом Українського гідрометцентру травень 2023 принесе в Україну погоду у межах кліматичної норми. Середня місячна температура передбачається 14-18° тепла, в горах 10-13°. Щодо опадів, то їх місячна кількість очікується  35-72 мм, що в межах норми. Лише на Закарпатті та Прикарпатті випаде 132-170 мм опадів, що дещо більше за норму.

У червні синоптики прогнозують дуже мінливу погоду з нестійкими температурами. сильними дощами та грозами. Стійке тепло очікують не раніше другої половини червня.

Читайте також

1