Нацрада оштрафувала телеканал "Z ZIK" на понад 300 тис гривень

Канал отримав штраф через висловлювання Добкіна та Савченко
Нацрада оштрафувала телеканал "Z ZIK" на понад 300 тис гривень
Телеканал ZIK (zik.ua)
15 Травня 2021, 08:37
читать на русском

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вирішила оштрафувати телеканал "Z ZIK" на понад 300 тисяч гривень за поширення закликів до розв’язування війни.

Про це повідомляє пресслужба Нацради.

Рішення про штраф ухвалили 13 травня.

Було визнано наявність закликів до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті у висловлюваннях, які були поширені в ефірі мовника, і відповідно до частини восьмої статті 72 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" застосовано санкцію "стягнення штрафу" у розмірі 25% ліцензійного збору. Для телеканалу "Z ZIK" ця сума становить 341 067,50 грн", - йдеться у повідомленні.

Також ліцензіата зобов'язали усунути порушення та сплатити штраф у тридцятиденний термін із дня повідомлення Національною радою про ухвалене рішення.

Читайте також

Під час програми "Кожен з нас Президент" (ефір 26 листопада 2019 року) екснародні депутати Надія Савченко та Михайло Добкін закликали до фізичного знищення представників політсил, які у 2014-2019 роках перебували на найвищих керівних посадах у країні (Петро Порошенко, Олександр Турчинов, Андрій Парубій, Олег Тягнибок).

Заклик до їх фізичного знищення може мати на меті залякування та дискримінацію патріотично налаштованої частини населення, яка підтримує активну протидію країні-агресору, погрози та підбурювання до насильницьких дій, що мають ознаки розпалювання національної ворожнечі та ненависті, - додали у Нацраді.

В результаті, Національна рада визнала порушення ТОВ "ТРК «Нові комунікації" абзацу четвертого частини другої статті 6, пунктів а) та в) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" і оголосила компанії попередження і штраф.

Нагадаємо, раніше відеоплатформа YouTube заблокувала трансляцію телеканалів "112 Україна", ZIK та NewsOne.