Найближчими днями Україна перейде до адаптивного карантину - Шмигаль

В уряді говорять про стабільну ситуацію з поширенням коронавірусу
Найближчими днями Україна перейде до адаптивного карантину - Шмигаль
Карантин (Фото: Flicr)
3 Лютого 2021, 15:48
читать на русском

Епідемічна ситуація в Україні дозволяє повернутися до моделі адаптивного карантину. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, найближчими днями уряд ухвалить рішення про встановлення в регіонах різних рівнів епідемічної небезпеки — зеленого, жовтого, помаранчевого та червоного.

У своєму Телеграм-каналі глава уряду повідомив, що міністерство охорони здоров’я має чітко поінформувати про можливі зміни та критерії зонування.

В Україні наразі спостерігається контрольована і стабільна ситуація щодо поширення коронавірусу. Посилений карантин був дійсно ефективним інструментом, який знизив навантаження на медичну систему та сприяв розірванню ланцюга захворюваності, - сказав він (досьє на Дениса Шмигаля читайте за посиланням).

Читайте також

Також керівник кабміну повідомив, що наразі лікарні в Україні забезпечені всім необхідним.

Там зараз перебуває до 18,3 тисячі госпіталізованих, тоді як у грудні в медичних закладах перебувало понад 28 тисяч людей із діагнозом чи підозрою на COVID-19, - сказав Шмигаль.

Нагадаємо, 25 січня в Україні перестав діяти "січневий локдаун".

Президент України Володимир Зеленський навіть привітав українців із завершенням локдауну.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що вихід із посиленого карантину не означає, що вірус зник, тому залишаються вимоги щодо маскового режиму, соціальної дистанції та дезінфекції.

1