Шмигаль не виключає переходу до адаптивного карантину

У кількох областях можливе послаблення карантинних заходів
Головне
Шмигаль не виключає переходу до адаптивного карантину
Карантин, коронавірус (фото: Pexels)
1 Лютого 2021, 15:02
читать на русском

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в Україні розглядається можливість переходу до адаптивного карантину.

Про це він повідомив під час селекторної наради у президента за участю представників уряду та правоохоронних органів.

За його словами, у низці областей можливе більше послаблення карантинних заходів – до рівня, який відповідав жовтій та зеленій зоні.

Уряд планує більш детально вивчити це питання та ухвалити відповідне рішення, – зазначив він (досьє Дениса Шмигаля читайте за посиланням).

Читайте також

Також під час наради у президента, Шмигаль повідомив, що в Україні вперше за тривалий час кількість активних хворих на коронавірус опустилася нижче 200 тисяч.

Водночас попри зменшення показників нових випадків та летальності, за минулий тиждень зросла кількість госпіталізованих – 12 147 осіб проти 11 630 позаминулого тижня.

На тлі зниження всіх показників підтверджується факт, що люди менше звертаються до лікарів і менше роблять ПЛР-тестів. Самостійно хворіють удома, а звертаються до лікаря й госпіталізуються лише у випадку погіршення стану та важкої хвороби, – зауважив керівник уряду.

Нагадаємо, 25 січня в Україні перестав діяти "січневий локдаун". Президент України Володимир Зеленський навіть привітав українців із завершенням локдауну.

1