Нардеп Кива назвав "лайном" розслідування Bihus.info та пригрозив судом

Кива вимагатиме фінансової компенсації та планує "роздягнути цих пройдисвітів"
Нардеп Кива назвав "лайном" розслідування Bihus.info та пригрозив судом
Ілля Кива та Анатолій Бурміч під час брифінгу у Верховній Раді (скрін з відео)
2 Грудня 2021, 17:38
читать на русском

Народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Ілля Кива спростував інформацію про нібито золоті злитки та 15 мільйонів гривень, які були знайдені під час обшуку у його будинку 16 листопада.

Про це Кива сказав під час брифінгу у парламенті у четвер, 2 грудня.

За його словами, наше суспільство давним-давно прогнило, оскільки маніпулюється та керується подібними "ублюдками". Вони за гроші готові дискредитувати, готові обливати брудом. Нардеп звернувся і до тих ЗМІ, які "підхоплюють це лайно, яке валяється на підлозі, і готові далі його розповсюджувати".

І що було зроблено: псевдовиданням Бігус.інфо було взято фотографії із сайту ДБР, яке раніше проводило обшуки в якомусь конвертаційному центрі. І представлено ніби ці обшуки проводилися у приміщенні, де я перебував. В черговий раз заявляю: ми підготували позов до суду, ми вимагатимемо фінансової компенсації, ми роздягнемо цих пройдисвітів. Тому що для них найголовніше це гроші. Ми змусимо відповідати перед законом кожного. Цей бардак треба закінчувати, - заявив Ілля Кива.

На думку Киви, видання Bihus.info протягом останніх двох років систематично виконує замовлення влади та дискредитує його як політика.

На брифінгу також виступив нардеп від ОПЗЖ Анатолій Бурміч, який заявив, що 16 листопада разом з іншими колегами по фракції перебував під час обшуків у помешканні Киви. За його словами, обшуки були проведені за сфальсифікованими підозрами.

Бурміч розповів, що того дня правоохоронці вилучили мисливську рушницю "Карабін Вулкан", яка була офіційно зареєстрована, та окремі особисті речі нардепа (сорочку, майку, шкарпетки, кепку). При цьому, за його словами, жодної копійки чи золотих злитків, про які йшлося у розслідуванні Bihus.info, вилучено не було.

Він наголосив, що інформація журналістів - цілковиті фейк, брехня та беззаконня задля створення тиску на депутата. Він наголосив, що ті, хто поширює таку відверту брехню повинні понести відповідальність відповідно до закону. Цим питанням займуться юристи та сам Кива.

Нагадаємо, що ввечері 1 грудня на YouTube-каналі Bihus.info вийшло розслідування про те, що знайшли у помешканні нардепа Іллі Киви під час обшуку 16 листопада. Йшлося про знайдені злитки золота, 15 мільйонів гривень на картини авторства керівниці підсанкційного видання "Страна.UA" Світлани Крюкової.

Сам Кива назвав цю інформацію "черговою порцією брехні та фейків": "Системна дискредитація протягом кількох років з боку цих пройдисвітів призвела до того, що вони перестали навіть перевіряти те, що їм передає замовник".

Читайте також

1