Нардеп-прихильник росї Аксьонов написав заяву про складання мандату

Коли його заяву задовольнять, у Раді залишиться рекордно мало депутатів
Нардеп-прихильник росї Аксьонов написав заяву про складання мандату
10 Січня 2023, 09:15
читать на русском

Депутат Верховної Ради Андрій Аксьонов, який, за непідтвердженими даними, має російський паспорт, написав заяву про складання мандата.

Про це у Telegram повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

"Коли Рада проголосує це рішення, то в Парламенті залишиться рекордно мала кількість нардепів — лише 415", – повідомив нардеп Железняк

Як відомо, Аксьонов був мером Добропілля Донецької області. Нардепом став за підсумками проміжних виборів до Верховної Ради у березні 2021 року, балотувався від партії "Порядок".

Раніше Аксьонова підозрювали в організації "референдуму про створення ДНР" у 2014-му році та наявності у нього російського паспорта. Проте обидві ці історії правоохоронцями підтверджено не було.

Нагадаємо, тим часом майже сімдесят народних депутатів Верховної Ради відмовились ставити свої підписи під зверненням до Руслана Стефанчука про позбавлення повноважень депутатів, які були обрані від заборонених проросійських партій, зокрема ОПЗЖ.

Фракція "Батьківщина" майже у повному складі відмовилась ставити підписи під ініціативою, яка передбачає винесення цього питання на порядок денний найближчої сесії парламенту.

Крім того, не хочуть позбавляти повноважень народних та місцевих депутатів від партій на кшталт ОПЗЖ і представники владної фракції "Слуга народу", зокрема голова фракції Давид Арахамія та його заступники, а також заступник спікера парламенту Олександр Корнієнко.

Читайте також