Нардеп прокоментував звинувачення представника Зеленського в КСУ у крадіжці закону

Нардеп Шараскін стверджує, що нічого не крав у колеги Веніславського
Ексклюзив
Нардеп прокоментував звинувачення представника Зеленського в КСУ у крадіжці закону
Андрій Шараскін (Фото: Фейсбук)
30 Червня 2021, 14:50
читать на русском

Народний депутат від фракції "Голос" Андрій Шараскін прокоментував звинувачення колеги зі "Слуги народу", представника президента у Конституційному суді Федора Веніславського у начебто крадіжці законопроєкту про територіальну оборону.

Звинувачення Веніславського Шараскін ексклюзивно прокоментував для Парламент.ua.

Нардеп розповів, що поданий ним законопроєкт напрацьовувався ще за часів президента Порошенка у співпраці з рухом сприяння теробороні України.

Я тільки ініціатор подання. Він напрацьовувався після розпорядження Петра Порошенка, а відповідальним був визначений Сергій Кривонос, який займав позицію заступника секретаря РНБО: він створював першу робочу групу. Але найголовніше - тут є громадянська компонента: Рух сприяння територіальній обороні України, відомий як "Рух 100", засновниками якого стали добровольчі формування, - сказав Шараскін, характеризуючи авторство поданого ним законопроєкту.

Нардеп наголосив, що авторський колектив документа був повністю збережений. Плюс до цього законодавча ініціатива депутата дозволяє йому робити подання будь-якого проєкту закону.

Він (Веніславський - ред) плутає законодавчу ініціативу, суб'єкти якої чітко виписані у законодавстві: народний депутат, президент чи Кабмін. А він демонструє невігластво як правник. Я після цього підозрюю, чому його навіть не титрують як "представника президента у Конституційному суді, – підсумував Шараскін.

Нагадаємо, представник президента у Конституційному суді нардеп Федір Веніславський звинуватив нардепа від "Голосу" Андрія Шараскіна у тому, що останній вкрав у профільного комітету законопроєкт про основи національного спротиву та зареєстрував його від свого імені.

Читайте також

1