Нардепа Лероса продовжують тягати по судах у справі про "плівки Єрмака", попри виграний Верховний суд

Судове засідання запланували на 5 квітня
Важливо
Нардепа Лероса продовжують тягати по судах у справі про "плівки Єрмака", попри виграний Верховний суд
Гео Лерос (Фото: УНІАН)
23 Березня 2023, 19:43
читать на русском

Нардеп Гео Лерос заявив, що його продовжують судити за "плівки Єрмака", хоча він виграв справу у Верховному Суді.

Про це він повідомив у Facebook,

"Сьогодні (22 березня. - Ред.) о 17.00 в печерському суді мені будуть обирати запобіжний захід по двох справах. Перша - це середній палець Зеленському, а друга - це публікація плівок Єрмака. Найцікавіше те, що по плівках Єрмака я виграв Верховний Суд, але це не хвилює дикунів на Банковій. Уявіть який п…ць! Верховенство права витерли об ср@ку Єрмака…", - зазначив парламентар.

Пізніше Лерос повідомив, що суд перенесли на 5 квітня.

"Навпроти мене сидить прокурор Роман Тулін, на якого я в майбутньому збираюся подати до суду та заяву про злочин. Бо це є незаконне кримінальне переслідування, тобто я виграв Верховний Суд, а мене продовжують судити за плівки Єрмака", - сказав нардеп у суді.

Нагадаємо, 2 березня Верховний Суд виніс остаточне рішення на користь народного депутата Гео Лероса у справі про "плівки Єрмака" та за його заявою, що "бараняча голова", яка керує офісом президента, тобто Андрій Єрмак, і його брат, який зараз працює в офісі Столара (нардепа від забороненої ОПЗЖ Вадима Столара - ред.), баригували державними посадами".

Приводом судової справи стало те, що у березні 2020 року народний депутат Гео Лерос опублікував у Фейсбуці записи, на яких брат голови Офісу президента начебто "торгує державними посадами".

Пізніше Єрмак звернувся до СБУ та ДБР, "щоб було проведено всебічне розслідування обставин здійснення цих записів" (більше - читайте тут).

Пізніше Лерос направив звернення директору Національного антикорупційного бюро з проханням перевірити та дати оцінку інформації, яка міститься на цих відеозаписах.

Про скандали із головою Офісу президента читайте більше у нашому матеріаліНе)замінний Єрмак: хто керує країною разом із Зеленським.

1