Науковці спрогнозували зниження COVID-захворюваності в період свят

Середня кількість хворих, за прогнозами, коливатиметься від шести до восьми тисяч
Науковці спрогнозували зниження COVID-захворюваності в період свят
Люди, коронавірус (фото: Reuters)
29 Грудня 2020, 17:44
читать на русском

Національна академія наук України спрогнозувала зменшення кількості хворих на коронавірус на період новорічних свят. Науковці вважають, що до 11 січня COVID-захворюваність може знизитися до шести тис. нових випадків за добу.

Про це повідомила пресслужба НАН.

Науковці спрогнозували, що від 29 грудня по 4 січня середня кількість нових випадків  буде дорівнювати 7 292-8 225. В період від 5 по 11 січня в країні виявлятимуть 6 173-7 285 нових випадків коронавірусної хвороби.

Зазначається, що відсоток виявлення коронавірусу майже не зміниться, і становитиме 29%.

Показники поширення епідемії в Україні за останній тиждень продовжують зниження зі стійкими темпами. Репродуктивне число незначно зменшилося і склало 0.88. Репродуктивне число стало менше одиниці для всіх регіонів України, крім Луганської області, - йдеться у повідомленні науковців.

Читайте також

Представники НАН зазначили, що на зниження статистики коронавірусу впливають додаткові вихідні дні.

Нагадаємо, що генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що у 2021 році світ зіткнеться з новими викликами, зокрема мова йде про нові штами коронавірусу.

Новий, мутований варіант коронавірусу був виявлений в Великій Британії 14 грудня - на той момент було відзначено близько тисячі заражень на півдні країни.

Читайте більше про новий вид коронавірусу у матеріалі "Новий штам коронавірусу: що відомо та яка небезпека"

1