Не санкції, а захист: В ОП пояснили, чому закрили небо з Білоруссю

Основна мета - захистити українців
Не санкції, а захист: В ОП пояснили, чому закрили небо з Білоруссю
Літак (фото: twitter)
27 Травня 2021, 17:34
читать на русском

Рішення України припинити авіасполучення із Білоруссю було спрямоване на убезпечення громадян України, які подорожують авіаційним транспортом.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в ефірі "Україна 24".

Це не санкції, це постанова уряду України. Основна мета – ми захищаємо громадян України, які подорожують над іншими країнами. Ви бачили приклади (затримання засновника опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича) минулого тижня. Саме тому такі рішення міністерство інфраструктури і уряд ухвалюють, - заявив він.

Читайте також

Контекст. 23 травня літак компанії Ryanair, який слідував за маршрутом Афіни-Вільнюс, здійснив незаплановану посадку в аеропорту "Мінськ". На борту літака перебував засновник найбільшого опозиційного білоруського телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич разом зі своєю дівчиною.

За даними окремих ЗМІ, для того, щоб змусити пасажирський літак сісти в аеропорту Мінська, владою Білорусі було піднято військовий винищувач Міг-29.

За словами самого Протасевича, за ним стежили до затримання. Він вважає, що у Білорусі йому загрожує смертна кара.

25 травня Україна припинила авіасполучення з Білоруссю. Також до "повітряного бойкоту" доєдналися Латвія, Фінляндія, Сінгапур, Франція, Нідерланди, Польща, Угорщина та інші.

Читайте наш матеріалЗатримання Протасевича: навіщо це Лукашенкові і як реагує Україна і світ

1