Невакцинованих працівників КМДА відсторонили від роботи

Без зарплати залишаться семеро працівників столичної адміністрації
Невакцинованих працівників КМДА відсторонили від роботи
Щеплення Фото: КМДА
8 Листопада 2021, 20:32
читать на русском

У Київській міській державній адміністрації відсторонили від роботи сімох працівників, які не зробили щеплення проти COVID-19.

Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

За його словами, на період відсторонення від роботи заробітна плата не зберігається. Також період відсторонення від роботи не увійде до страхового стажу для призначення пенсії та оплати тимчасової непрацездатності, а також не увійде й до стажу, що дає право на щорічну відпустку.

Загуменний повідомив, що 12 співробітників апарату КМДА мають довідки про тимчасове відтермінування вакцинації, бо нещодавно перенесли COVID. Один працівник має медичні протипоказання до щеплень, тому він невакцинований. Ще двоє - перебувають на лікарняному, а один державний службовець – у відпустці.

Він нагадав, що до 5 листопада усі працівники КМДА мали надати до служби управління персоналом документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації чи отримання однієї дози дводозної вакцини, або ж медичний висновок про наявність протипоказань до проведення щеплень. Працівників також завчасно попередили, що у разі ненадання цих документів, із 8 листопада вони будуть відсторонені від роботи.

Завдяки інформаційній кампанії, яку ми провели серед співробітників апарату КМДА із залученням фахових консультацій медиків, нам вдалося досягти, на мою думку, високого рівня вакцинації – майже 93% співробітників апарату станом на сьогодні – вакциновані, – сказав Загуменний.

Чиновник додав, що відсторонені працівники зможуть повернутися до роботи або після завершення карантину, що встановлений урядом, або ж після отримання вакцинації та надання документу, що це підтверджує.

Нагадаємо, в Україні від 8 листопада педагогів та держслужбовців не допускатимуть на роботу через відмову від COVID-вакцинації.

Як відомо, є декілька статей законодавства, що передбачають обов'язкову вакцинацію у випадку погіршення епідемічної ситуації.

Читайте також наш матеріалЧи можлива в Україні примусова вакцинація та як бути з правами людини 

Читайте також