Уряд Німеччини посилив правила в'їзду для іноземців

Вони набирають чинності з 14 січня
Уряд Німеччини посилив правила в'їзду для іноземців
Коронавірус Фото автора Anna Shvets з Pexels
14 Січня 2021, 10:35
читать на русском

Уряд Німеччини посилив правила в'їзду в країну для громадян з країн з підвищеним ризиком зараження COVID-19. Україна теж у списку таких країн.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Так, громадянам з таких регіонів необхідно надати негативний результат тесту на COVID ще до прильоту в Німеччину. Тобто результати тесту, який повинен бути зроблений максимум за дві доби до в'їзду, можна буде надавати авіакомпаніям.

У Німеччині громадянам, які прибули з країн груп ризику, через дві доби після прибуття необхідно буде пройти тест на коронавірус уже всередині країни. Крім цього в силі залишається правило 10-денного карантину.

Читайте також

Нові правила також застосовуються для країн, де були виявлені мутації коронавірусу - Велика Британія, Ірландія і Південна Африка. Вони набирають чинності з 14 січня.

Нагадаємо, що у Німеччині заявили, що поїхати на відпочинок у їхню країну іноземці зможуть цього року не раніше, ніж наприкінці травня.

Також Чорногорія змінила правила в’їзду. Відтепер вона  не вимагатиме негативного тесту на коронавірус - як для власних громадян, так і для іноземців.

Причиною пом’якшення обмежень вона назвала покращення епідеміологічної ситуації, зокрема, зменшення завантаженості ліжок у лікарнях до 57%, тоді як у другій половині грудня це було 67%.