Німеччина призупинила сертифікацію "Північного потоку – 2"

Уряд Німеччини відкликав позитивний сертифікат
Головне
Німеччина призупинила сертифікацію "Північного потоку – 2"
Олаф Шольц (фото: euronews)
22 Лютого 2022, 16:48
читать на русском

Німеччина вирішила призупинити сертифікацію "Північного потоку-2". Рішення ухвалив канцлер ФРН Олаф Шольц у зв'язку із загостренням російської кризи.

Про це повідомляє  DW.

За його словами, Мінекономіки ФРН дані відповідні вказівки призупинити сертифікацію.

Шольц заявив, що газопровід не може бути запущений в цих кризових умовах.

Він сказав журналістам у Берліні, що його уряд вживає заходів у відповідь на дії Росії в Україні.

Це звучить технічно, але це необхідний адміністративний крок. Сертифікація трубопроводу неможлива, а без цієї сертифікації "Північний потік-2" не може почати роботу, - сказав Шольц.

Як повідомляє Spiegel, Міністерство економіки Німеччини вже призупинило процес сертифікації "Північного потоку-2".

Як раніше стало відомо SPIEGEL з урядових кіл, федеральний міністр економіки Роберт Хабек ("зелені") в листі у вівторок вранці доручив підзвітному йому Федеральному мережевому агентству розпорядився відкликати спочатку позитивний сертифікат, який має вирішальне значення для майбутньої сертифікації трубопроводу.

Сертифікат, виданий попереднім урядом наприкінці жовтня, стосується безпеки постачання природного газу до Німеччини, яка, як тоді вважалося, не буде поставлена під загрозу введенням в експлуатацію "Північного потоку - 2".

Відповідно до листа, це вже не так у зв'язку з переоцінкою геостратегічної ситуації і через ескалацію на сході України. Затвердження без цього сертифіката неможливе, - вважають у міністерстві.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність негайного введення санкцій за визнання Москвою ОРДЛО. Він виступив за повне відключення російського газопроводу "Північний потік-2".

Перед тим, 15 лютого високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що у разі вторгнення Росії до України газопровід "Північний потік-2" не буде запущено.

Читайте також

1