Низьких цін уже немає: нардеп Тищенко розповів про харчування у їдальні Верховної Ради

Парламентар працює над меню для ЗСУ і не розуміє новомодних назв трав на кшталт "Байрактар" і "Джонсонюк"
Низьких цін уже немає: нардеп Тищенко розповів про харчування у їдальні Верховної Ради
Микола Тищенко
6 Квітня 2024, 06:38
читать на русском

Народний депутат та колишній ресторатор Микола Тищенко, який з тимчасовою слідчою комісією працює над питанням харчування у ЗСУ, розповів виданню “Інформатор” про цей напрямок своєї роботи.

За його словами, зараз вони разом з міністром оборони, командою МО та нардепами готують концепцію щодо перевірок харчування.

“Я багато виїжджаю і спілкуюся з хлопцями. 4000-4500 ккал мають отримувати військові, тоді вони будуть працювати та вирішувати завдання. На передовій ситуація не дозволяє відходити від сухпайків, там не можливо кулінарити. В тилу ж звісно є умови, щоб кухарі готували. Військові хочу вживати більше мʼяса, риби, фруктів, якісних овочів. Більше енергетиків: шоколад, згущене молоко, які усі люблять. Щоб виконувати енергозатратні завдання, раціон не має відрізнятися від того, що й у мирні часи”.

Також він розповів про харчування у їдальні Верховної Ради. За словами політика, низьких цін як у довоєнні часи там вже немає.

“Це звичайна столова, домашня їжа, яка коштує своїх грошей. То є міф, що там якісь марципани, як я і сам раніше думав. Там звичайна їжа: голубці, картопля, драники. Українська націленість у харчуванні. Смаколиків, до яких я звик як відомий ресторатор і ведучий передачі “Мастер шеф”, немає. Навіть, іноді це прикро. Адже ж нардепи, які не знають багатьох страв. І запитують мене, а що це?! Бо в них трохи не розвинувся смак. А я 30 років розвивав українцям смаки та демонстрував усе найкраще”, - розповідає Тищенко.

Ресторатора обурює, що кухарі часто стали називати страви воєнними термінами і таке подібне. Але, за його словами, така тенденція скоро мине.

“Я не думаю, що патріотичні назви типу салат “Байрактар” чи десерт “Джонсонюк”, які під час війни зʼявилися в деяких закладах, мають популярність у ресторанному бізнесі. Це похоть часу. Ну яка може бути страва “Джонсонюк”?! Страва це курчата куріпки, фаршировані креветкою з доданням юзу та білими гребінцями, от страва”, - каже депутат.

Що стосується безпеки страв у їдальні парламенту, за неї відповідають кухарі. Як каже колишній телеведучий, їжа, яку подають депутатам, ретельно перевіряється.

“Росіяни готові всіх нас отруїти, тільки сплять і бачать, щоб ми перестали працювати. Це не секрет, бо без парламенту країни не існує. Та в нашій їдальні нас ніколи не отруять. Бо в нас дуже файні кухарі. Захищають нас депутатів і самі куштують страви”, - впевнений парламентар.

Нагадаємо, народний депутат Микола Тищенко, якого виключили з партії та фракції "Слуга народу" і який був керівником Закарпатської обласної організації політсили, його родина та наближені до нього люди за останні два роки обзавелися в Ужгороді апартаментами та низкою бізнесів.

Читайте також

1