Нобелівський комітет не зміг зв'язатися з одним з лауреатів премії з економіки, тож другому довелось розбудити його посеред ночі

Лауреат стукав (а також дзвонив) у двері колеги поки той не прокинувся
Нобелівський комітет не зміг зв'язатися з одним з лауреатів премії з економіки, тож другому довелось розбудити його посеред ночі
Пол Мілгром. Фото з відкритих джерел

Нобелівський комітет не зміг зв'язатися з Полом Мілгрома зі Стенфордського університету і повідомити йому, що він разом зі своїм колегою і сусідом Робертом Вілсоном став володарем премії з економіки.

Про це повідомила пресслужба Стенфордського університету.

Тоді Вілсон разом з дружиною посеред ночі вирушив до Мілгром додому і стукав (а також дзвонив) у двері поки колега не прокинувся.

Вілсон так пояснив ситуацію: “Пол! Це Боб Уїлсон. Ти отримав Нобелівську премію. З тобою спробували зв'язатися, але нічого не вийшло. Не було твого номера“.

Вілсон з дружиною сказали, що передали організаторам премії мобільний телефон Мілгрома, і попросили економіста відповісти-таки на дзвінок з комітету.

Читайте також

Нагадаємо, Пол Мілгрем і Роберт Вілсон стали лауреатами Нобелівської премії з економіки "за поліпшення в теорії аукціонів і розробку нових форматів аукціонів".

Нобелівську премію з фізіології та медицини отримали троє вчених, які зробили вирішальний внесок у боротьбу з гепатитом С. Цьогорічну нагороду отримали Гарві Дж. Альтер, Майкл Гоутон і Чарльз М. Райс.

Премію з літератури присудили американській поетесі та есеїстці Луїзі Глюк.

Премію з хімії дали двом вченим Еммануель Шарпентье і Дженніфер Дудні за розробку методів редагування генома. Вони створили так звані “генетичні ножиці” CRISPR, які дозволяють відредагувати геном за кілька тижнів. Раніше для цього потрібні були роки.

Премію з фізики дали двом ученим Роджеру Пенроузу за дослідження чорних дір і Райнгарду Ґензелю та Андреа Ґез ㅡ за відкриття “супермасивного компактного об’єкта” в центрі Чумацького шляху. Комітет вирішив розділити премію з фізики 2020: одну половину - Пенроузу, другу половину - Гензелю і Андреу Гезу.

Нобелівську премію миру присудили Всесвітній продовольчій програмі за боротьбу з голодом та внесок у покращення умов для встановлення миру в районах, що постраждали від конфліктів, і запобігання використання голоду як зброї у війні.

1