Нова "Мрія" з'явиться в Україні: триває проєкт будівництва літака

Ан-225 "Мрія" - світова легенда й один із символів України
Нова "Мрія" з'явиться в Україні: триває проєкт будівництва літака
Знищений у Гостомелі літак Мрія Фото: kyivcity.gov.ua
29 Червня 2022, 21:39
читать на русском

В Україні з'явиться нова "Мрія", вже триває проєкт будівництва цього літака.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у Telegram.

Він наголосив, що український Ан-225 "Мрія" - світова легенда й один із символів України. Це єдиний у своєму роді літак, який встановив 240 світових рекордів.

Російські окупанти можуть знищити що завгодно, але Мрію – ніколи. Тому ми вже зараз опрацьовуємо проєкт будівництва нового літака, який після війни поставить ще багато рекордів. Але бувши вже оновленим, на базі сучасного, цифрового обладнання, що дозволить "Мрії" стати ще сильнішою, - зазначив Арахамія.

Голова фракції також розповів про зустріч з британським бізнесменом Річардом Бренсоном та обговорення з ним перспективи співпраці в космічній сфері.

Давид Арахамія та Річард Бренсон / Фото: t.me/David_Arakhamia

За словами Арахамії, Бренсон висловив готовність допомагати всім, чим зможе, був приємно приголомшений оптимізмом українців і тим, що навіть у такі важкі хвилини ми думаємо про те, як здійснити стрибок в авіакосмічному будівництві.

Давид Арахамія та Річард Бренсон / Фото: t.me/David_Arakhamia

Давид Арахамія та Річард Бренсон / Фото: t.me/David_Arakhamia

Нагадаємо, 27 лютого російські окупанти атакували аеропорт у Гостомелі та влучили у найбільший транспортний літак у світі АН-225 "Мрія", який під час пандемії ковіду здійснював гуманітарні рейси та доставляв медичні матеріали для боротьби з вірусом у ЄС.

Після цього в ДП "Антонов" заявили, що добудова найбільшого українського літака АН-225 "Мрія" коштуватиме від 700 млн до одного мільярда доларів.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна побудує новий найбільший український літак Ан-225 "Мрія".

Читайте також

1